Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Saláta - burgonya receptek képes leírás - Burgonya receptek.tlap.hu
részletek »

Saláta - burgonya receptek - Burgonya receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: burgonya-receptek.tlap.hu » Saláta - burgonya receptek
Keresés
Találatok száma - 9 db
Burgonya saláta sajttal

Burgonya saláta sajttal

Ha egy finom és laktató salátára vágyik próbálja ki ezt a finom burgonyás salátát, amely sajttal és tojással van ízesítve! A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, a sózott vagy pácolt uborkát megtisztítjuk a héjától és a magvaitól, kockára vágjuk. A keményre főtt tojásokat és a főtt nyelvet kockára, a hagymát karikára vágjuk. A felvágott anyagokat összekeverjük, majonézzel ízesítjük és meghintjük reszelt sajttal. A salátát friss vagy konzervparadicsomból kivágott tulipánokkal díszítjük.

Burgonya tulipán saláta sajttal

Burgonya tulipán saláta sajttal

Ha egy finom és laktató salátára vágyik próbálja ki ezt a finom burgonyás salátát, amely sajttal és tojással van ízesítve! A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, a sózott vagy pácolt uborkát megtisztítjuk a héjától és a magvaitól, kockára vágjuk. A keményre főtt tojásokat és a főtt nyelvet kockára, a hagymát karikára vágjuk. A felvágott anyagokat összekeverjük, majonézzel ízesítjük és meghintjük reszelt sajttal. A salátát friss vagy konzervparadicsomból kivágott tulipánokkal díszítjük.

Grillezett újburgonya saláta

Grillezett újburgonya saláta

Az újburgonyát egy nagy fazék forrásban levő vízben 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük és egy tálba öntjük. Az olívaolajat elkeverjük az apróra vágott friss kakukkfűvel és a pirospaprikával, majd a keveréket ráöntjük a még meleg burgonyára, amelyet óvatosan rázogatunk, hogy egyenletesen bevonja a fűszeres olaj. Közepes hőfokon előmelegített grillsütőben 5 perc alatt ropogósra sütjük a sonka mindkét oldalát. A grillezett sonkát apróra vágjuk és félretesszük. A burgonyát is betesszük a grilltepsibe és egyszer megforgatva, 10 percig sütjük.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Nizzai saláta

Nizzai saláta

Amikor a hőség miatt nincs kedvünk semmi komolyabb ételhez, az éhenhalás ellen jól jön egy kis saláta. Ha van benne sok zöldség és hús is, nincs is másra szükség....Ennek ellenére vannak receptek, nagy, klasszikus salátáké, amelyek annyira el lettek találva valamikor, valahol, hogy fennmaradt az elkészítési módjuk, sőt a világ nagy részén ismerik ezeket. Mivel azonban ahány ház annyi szokás, ezeket a receptúrákat is variálgatják a készítők, újragondolják, továbbfejlesztik azokat. Ilyen klasszikus a Nizzai saláta is, ami a Cote d'Azur - ről származott el a világ minden tájára. Van két összetevője, amelyekről megoszlanak a vélemények, az egyik a ringli, a másik a kapri bogyó. Természetesen lehet használni mindkettőt, de nem szükséges, a lényeg a tonhal, a zöldbab, a tojás és a krumpli...

Sajtos-paradicsomos burgonyasaláta

Sajtos-paradicsomos burgonyasaláta

A burgonyasaláta egész évben népszerű. Nemcsak meleg és hideg pecsenyék nagyszerű körete, de önálló fogásként - főleg előételnek - is tálalhatjuk. Ez a változata különösen ízes A folyóvíz alatt alaposan letisztított burgonyát annyi friss vízzel öntjük le, hogy ellepje és lefedve, kis lángon kb. 30 perc alatt puhára főzzük. A főzővízből jéghideg vízbe átszedjük nehogy tovább puhuljon, majd meghámozzuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk és kihűtjük. A paradicsom héját kereszt alakban behasítjuk és egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd hideg vízbe áttesszük. A héját lehúzzuk, kicsumázzuk, négyrét vágjuk, kimagozzuk és kisujjnyi csíkokra szeljük. A mártáshoz a mustárt az ecettel simára keverjük és megfűszerezzük. Az olajat vékony sugárban, erősen keverve belecsurgatjuk, hogy opálos legyen, a sajttal ízesitjük, végül a burgonyát beleforgatva jégbe hűtjük...

Hirdetés
Spárgás újkrumplisaláta

Spárgás újkrumplisaláta

A burgonya héját ledörzsöljük, a sárgarépát alaposan megmossuk, mindkettőt felkarikázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A spárgát megtisztítjuk, 3-5 cm-es darabokra vágjuk, a cukorral és a citromlével ízesített, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Közben megmossuk a salátát és a gyermekláncfű leveleket, szárazra törölgetjük, apróbb darabokra tépkedjük, egy nem túl mély tál aljára szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is), hozzáadjuk a burgonyát, a répát és a spárgát, lazán összekeverjük és a salátalevelek tetejére terítjük. A tárkonyleveleket megmossunk, apróra vágjuk...

Tavaszi krumplisaláta

Tavaszi krumplisaláta

Héjában megfőzzük a krumplit és a tojást. Ha kihűlt, megpucoljuk, felszeleteljük. A hagymát felszeleteljük, sózzuk, 15 percig állni hagyjuk. A tejfölt, majonézt, mustárt, fehér borsot, citromlevet, aprított medvehagymát, és a sót jól összekeverjük. A krumplit, kifacsart hagymát, és a tojást összekeverjük az öntettel. Pár órára hűtőben tesszük, hagyjuk összeérni az ízeket.

Tejfeles burgonya saláta

Tejfeles burgonya saláta

Ime az egyik kedvenc burgonya salátám. Eredetét tekintve tóth származású étel, nagyon hasonlít a németek tejszínes krumplisalátájához, ami nem is csoda, hiszen lényegében rokonok (mármint a németek és a tótok)...A burgonyát alaposan megmosva felteszem sós vízben főni. A tejfölt kikeverem a sóval, borssal, a petrezselyemmel, joghurttal, és az apróra vágott hagymával. A krumplit csak 3/4 -ig főzzük meg, ha belebökünk egy tűt, és az nem szalad bele, de nem is kell nagy erő a benyomásához, akkor már jó. Melegen meghámozom, és felvágom apró kockákra. Összekeverem a tejfölös önettel, és lefedve hagyom kihűlni.

Tonhalas csirke burgonyasalátával

Tonhalas csirke burgonyasalátával

Csirke is, hal is: együtt. No és persze nagyszerűen, tehetjük hozzá. Nem kell hozzá sok idő, és amikor ez szempont, az bizony nem baj. A tonhalat lecsepegtetjük és keverőtálba tesszük. Egy fej vöröshagymát nagyon finomra vágunk és a tonhalhoz adjuk. Teszünk még hozzá mustárt, sót, pici borsot, tojást. A csirkemelleket félbevágjuk majd kinyitjuk. A nyitott szeleteket kiklopfoljuk. Bekenjük a tonhalkrémmel és feltekerjük. Kivajazott alufóliába betekerjük. Megsütjük. A burgonyát megfőzzük és hagyjuk kihűlni. Cukorból és ecetből vízzel, kevés sóval salátalevet készítünk. Belerakjuk a karikára vágott vöröshagymát, a karikára vágott paradicsomot és a karikára vágott főtt burgonyát. A hűtőben pár órát állni hagyjuk.

Tuti menü