Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egytál étel - húsmentes képes leírás - Burgonya receptek.tlap.hu
részletek »

Egytál étel - húsmentes - Burgonya receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: burgonya-receptek.tlap.hu » Egytál étel - húsmentes
Keresés
Találatok száma - 5 db
A paprikáskrumpli receptje ínyenceknek

A paprikáskrumpli receptje ínyenceknek

Megpróbáljuk elkápráztatni olvasóinkat egy praktikus recepttel, amellyel életet lehelhetnek konyhájuk és kertjük természetes és meghitt kapcsolatába. Burgonyaszezon van, bármilyen meglepő, hiszen a frissen felszedett burgonyát érdemes tárolás előtt válogatni: a kicsit is hibás, krumplinak már nincs sok hátra, ezért legjobb, ha megfőzzük, megsütjük és megesszük még az ősz folyamán...A paprikáskrumpli összetevőinél három személy étvágyából indulok ki, de azért mégis nagyon rugalmasan alakíthatók a mennyiségek. Ha kevés, akkor lehet hozzá kenyeret enni, sőt (mosogatás helyett például) tisztára lehet vele törölni a tányért. Szerintem legjobb hozzá a jó nehéz rozs-, esetleg vajaskenyér. Ha nem fogy el az étel, annál jobb, mert marad másnapra, nem kell újra főzni....

Brokkolival töltött burgonya

Brokkolival töltött burgonya

A burgonyákat folyó víz alá tartva, szivaccsal dörzsöljük át, majd tegyük egy sütőlapra, és meleg sütőben 140 fokon süssük egy órán keresztül. Szedjük rózsáira a brokkolit, mossuk meg, a vastagabb szárait is használjuk fel. Forrásban lévő sós vízbe dobva főzzük két percig, majd szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe. Várjunk míg kihűl, majd szűrőedényben csepegtessük le alaposan, és vágjuk kis kockákra. Egy kisebb lábasban forrósítsuk fel a margarint, szórjuk bele a lisztet, és állandóan kevergetve, öntsük hozzá a forró tejet. Addig forraljuk, míg sűrűbb mártás lesz. Tegyük bele a leveskockát, ízesítsük sóval, kevéske őrölt borssal, őrölt szerecsendióval és bazsalikommal. Ha kissé kihűlt, keverjük bele a tojások sárgáját és a felkockázott brokkolit is.

Gesztenyés tepsis burgonya

Gesztenyés tepsis burgonya

A leves után következhet a gesztenyével készült főétel. Először valami húsosra gondoltunk, de aztán végül mégis inkább valami szokatlanabb mellett döntöttünk. A gesztenyével sütött burgonyát viszont, amellett, hogy laktató, vegetáriánusok is ehetik. Könnyű, köretnek is kiváló, és nagyon ízletes! Alaposan mossuk meg a krumplikat, a mosogatószivaccsal dörzsöljük őket patyolattisztára! Után a gesztenyével és a pucolatlan fokhagymával tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg 2-3 kanál olívaolajjal, és kézzel alaposan keverjük össze. Ezután szórjunk rá jó sok friss bazsalikomot, egy kevés sót, öntsünk alá 2 deci vizet, fedjük le a tepsit alufóliával, és kb 180 fokos sütőben pároljuk 40 percen keresztül.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Gombával töltött krumpli

Gombával töltött krumpli

A krumplit sokféleképp fogyasztjuk. Szoktuk sütni, főzni, csinálhatunk krokettet, vagy krumplipürét. Ám sokan nem szokták, de a krumplit meg is lehet tölteni, mégpedig gombával. Ez az étel igazán különleges, és mellesleg nem is terheli meg a pénztárcánkat. Ha vendégeink jönnek, és nem akarunk nagyon költekezni, akkor egy tökéletes választás a gombával töltött krumpli.

Sütőben sült burgonya zöldséges-almás töltelékkel

Sütőben sült burgonya zöldséges-almás töltelékkel

A megtisztított krumplikat sós vízben kb. 20 percig főzzük. Nem kell, hogy teljesen puhák legyenek. Mossuk meg a hagymát, és vágjuk vékony karikákra. Az almát vágjuk négybe, szedjük ki a magházát, és reszeljük le a húsát. Locsoljuk meg a citromlével. Vágjunk ki alufóliából 8 négyzetet, és az egyik felüket kenjük meg vékonyan olajjal. Vágjuk le a krumplik tetejét, és egy kicsit kaparjuk ki a belsejüket. A kikapart krumplit egy villával nyomkodjuk szét. Reszeljük le a sajtot, és keverjük össze a hagymával, az almával és a krumplimasszával. A masszát fűszerezzük sóval, borssal, majd töltsük meg ezzel a krumplik belsejét, tegyük rá a tetejüket, és szorosan csomagoljuk be az alufóliába...

Tuti menü