Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Burgonya fortélyok, tippek képes leírás - Burgonya receptek.tlap.hu
részletek »

Burgonya fortélyok, tippek - Burgonya receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: burgonya-receptek.tlap.hu » Burgonya fortélyok, tippek
Keresés
Találatok száma - 6 db
4 tuti krumplitrükk

4 tuti krumplitrükk

Nagyanyáink biztosan alkalmazták ezeket az egyszerű ötleteket. Most te is megtudhatod, mi mindenre lehet jó a burgonya. 1. Sótalanításhoz - Az elsózott zöldséglevesbe reszelj egy nyers krumplit! Azonban a húslevesbe egészben tedd bele, és ha megpuhult, vedd ki! 2. Sűrítésre - A mártásba vagy szószba ételsűrítő helyett főzhetsz burgonyát. Amikor puhára párolódott, pürésítsd!...

6 titkos fortély a nagyi konyhájából

6 titkos fortély a nagyi konyhájából

Vajon hogyan süthetsz burgonyát kevesebb olajjal, és mit kell tenned azért, hogy a rebarbarának ne legyen savanyú az íze? Íme, a nagyi legjobb fortélyai! 1. Burgonya kevesebb olajjal - Számtalanszor hallhattad már, hogy az olajban tocsogó sült krumpli igazi kalóriabomba. Ha ennek ellenére nem tudsz lemondani erről a közkedvelt finomságról, lássuk, mit kell tenned azért, hogy ne szaporítsd kilóid számát! A nagyi tippje: A hasábburgonya kevésbé lesz zsíros, ha sütés előtt mintegy 20 percig tejbe áztatod a krumpliszeleteket. A tej megakadályozza, hogy a burgonya túl sok olajat szívjon fel sütés közben.

A tökéletes gombóc

A tökéletes gombóc

Ez így gömbölyű, mondjuk, ha valamit teljesnek érzünk. Nem hiába választotta magának a gombóc a gömbölyű, kerek, tökéletes formát. Már a neve hallatán is jókedvre derülünk, pláne, hogy minden változatában finom is. Szinte a világon mindenhol ismerik, eszik sósan és édesen egyaránt. Próbáljuk ki minél több változatát, mert ahogy a szólás is tartja: 'Gombócból nem árt meg a sok!' Ha gombóc, akkor mifelénk szinte biztos, hogy elsőként az aranyszínű zsemlemorzsába forgatott, porcukorsipkát viselő, fahéjas szilvával töltött gömböcökre gondolunk. Mintha a gombócot réges-rég óta ezerféleképpen nem készítenék a világ számos országában. Gurítsuk csak körbe jó öreg óriás gombócunkon, a földtekén kerekded finomságunkat, és látni fogjuk, hányféle különleges, változatos ízzel kelleti magát az előételektől a desszertekig...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Gumótalány

Gumótalány

Amilyen köznapi zöldség a krumpli, olyan nagyot lehet vele bukni. Egyrészt ugyan tudjuk, hogy vannak úgynevezett lisztes, meg nem lisztes, illetve köztes fajtái, s ennek megfelelően más jó pürének, más salátának, megint más hasábban sütésre, de azt kívülről, ránézésre lehetetlen eldönteni, hogy az éppen elénk került gumó mire való. Bár van olyan elterjedt 'irányelv', miszerint sütéshez inkább a vöröses, püréhez inkább a fehéres héjú krumplit érdemes választani, de ez úgy butaság, ahogy van: mindkét célra akadnak vörösek és fehérek is a többszázas európai fajtapalettán. Sőt, olykor még a piaci feliratok is félrevezetnek: a kofák előszeretettel keresztelik krumplijukat - a régi szakácskönyvekből is ismert - patinás honi fajtanevekre, csakhogy ez rendszerint átverés: az egyszerű Rózsa, Ella, Gülbaba már réges-régen kikerült a professzionális termelők kínálatából. Van viszont helyettük rengeteg új fajta: a hazai burgonyatermelők tanácsa több, mint öt tucatnyit ajánl a honlapján. Ezeket egymástól például az ízük, az elszíneződésre való hajlamuk, valamint a tárolástűrésük különbözteti meg, de mindezek előtt az, ahogyan a főzés során viselkednek. Az egyik jobban, a másik kevésbé fő szét - ez határozza meg, milyen ételbe valók igazán -, s e tulajdonságot jelölik röviden annak megadásával, hogy a fajta melyik 'főzési típusba' tartozik.

Hogyan őrizzük  meg a vitaminokat sütéskor?

Hogyan őrizzük meg a vitaminokat sütéskor?

Megfelelően végzett sütéskor az olajban elkészített burgonya és zöldség jobban megőrzi vitamin- és ásványianyag-tartalmát, mint főzés vagy gőzölés esetén, zsír- és energiatartalma viszont magasabb lesz....Grillezési módok: Grillezés magas hőmérsékleten: az ételt gázláng vagy faszén fölé helyezett grillrácson illetve rostélyon sütjük meg, de használhatunk barbecue grillt is. Felső grillezés: az ételt gázzal vagy árammal fűtött sütőlap vagy egyéb hőforrás alá helyezzük. Alsó-felső grillezés: e módszer során sugárzó vagy áramló hő, vagy a kettő kombinációja segítségével készítjük el az ételt....

Krumpli-mánia

Krumpli-mánia

A burgonya az egyik legfontosabb táplálékunk. Lehet pommes frites, burgonyapüré, petrezselymes vagy rakott krumpli. Sajttal, sonkával, kolbásszal, tejföllel vagy túróval - az igazi krumpli-mániásoknak mindegy. Sajtos krumplileves - Héjában sült burgonya - Holland saláta - Sajtos tál - Olívás krumpli - Olasz krumplisaláta

Tuti menü