Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Levesek képes leírás - Burgonya receptek.tlap.hu
részletek »

Levesek - Burgonya receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: burgonya-receptek.tlap.hu » Levesek
Keresés
Találatok száma - 10 db
Bográcsgulyás

Bográcsgulyás

A húst folyó víz alatt leöblítjük, és közepes nagyságú kockákra vágjuk. A megtisztított fokhagymát, vöröshagymát finomra aprítjuk. A bográcsban felhevítjük az olajat, beletesszük a hagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és állandó kevergetés mellett addig pirítjuk benne, amíg ki nem fehéredik. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és máris felöntjük egy kis vízzel, nehogy a paprika megégjen, és keserű legyen tőle az étel. Beletesszük a fokhagymát, a köményt, ízlés szerint sózzuk, és takaréklángon puhára főzzük. Amikor a hús majdnem megpuhult, beletesszük a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, a megmosott és megtisztított, cikkekre vágott paradicsomot, zöldpaprikát...

Bográcsos betyárleves

Bográcsos betyárleves

A hagyma héját leszedjük, megmossuk, és felaprítjuk. A megmosott hús zsíros részeit eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és negyedeljük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. A borsót is előkészítjük. A bográcsban olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, kicsit megpirítjuk benne, majd hozzákeverjük a húst, és együtt forgatva mindkettőt tovább pirítjuk. Meghintjük sóval, édes-nemes paprikával, és gyorsan felöntjük 1 liter vízzel, nehogy a paprika megégjen. Lefedjük, és majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a fehér- és a sárgarépát, majd pár perccel később a kockákra vágott burgonyát és a zsenge zöldborsót...

Borscs

Borscs

Az orosz konyha levesei tartalmasak, bőven főznek a levesekbe különféle húsokat, zöldségeket. Világszerte elterjedt az orosz borscsleves, amiről elmondhatjuk, hogy az egyik nemzeti ételük. Káposztával, céklával, egyéb zöldségekkel, hússal főzik, tejfölözik. A borscs, húsos káposztaleves céklával, orosz ételkülönlegesség. A borscs tulajdonképpen főételnek is beillik, elég egy desszerttel kiegészítenünk a menüt, hogy egy teljes étkezést kipipálhassunk...Fél liter hideg sós vízben feltesszük főni a húst. A csíkokra vágott káposztát és a kockára vágott krumplit pároljuk meg a marhahúslevesben kb. 15 percig. A hagymát kockákra vágjuk, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldséget a burgonya és kivételével, a cukrot, és kevés zsírban gyengén pirítjuk, majd felöntjük a krumpli- illetve a húslével. Beletesszük az előfőzött burgonyát, és káposztát, és lefedve megpároljuk a zöldségeket...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Burgonyakrémleves

Burgonyakrémleves

Néhány szem burgonya általában van otthon. Akad más zöldség és némi sajt is? Akkor nagyon gyorsan kész a krumplis finomság! Válassz a Blikk Nők Konyha receptjei közül! Kockázzunk fel ½ kg hámozott burgonyát, és főzzük pépesre 1 l sós vízben. Közben daraboljunk fel 10 dkg sárgarépát, 10 dkg zöldbabot, 10 dkg zellerszárat meg 5 dkg póréhagymát, és adjuk a burgonyához. Főzzük együtt az egészet, amíg a zöldségek is meg nem puhulnak. Közben tegyünk tepsibe 25 dkg félbevágott paradicsomot a vágott felületükkel felfelé. Szórjuk meg 4 szál felaprított kakukkfűvel és ½ ek tökmaggal, locsoljuk meg 1 ek olívaolajjal, és süssük 130 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig...

Burgonyás petrezselyemkrémleves, sült paprikával

Burgonyás petrezselyemkrémleves, sült paprikával

Van, aki a kifejezetten tartalmas levesek híve, de nem kevesen vannak, akik a krémleveseket szeretik. Nos, most utóbbiaknak kedvezünk. De: tartalom is van benne:) A forró vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott kisebb darabokra vagdalt burgonyát, kicsit összepirítjuk, és felöntjük 1,4 liter vízzel. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. Közben a vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne az apró kockákra darabolt piros pritamin paprikát, és sózzuk, borsozzuk.

Gyöngyöző burgonyazupa

Gyöngyöző burgonyazupa

Ha gondot okoz mit főzzön hétvégén, ne keseredjen el, mi segítünk kitalálni! A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, enyhén sós vízben a tisztított, karikázott sárgarépával feltesszük főni. Amikor a burgonya és a sárgarépa majdnem puha akkor elkészítjük a világos rózsaszínű paprikás rántást amelyben előzőleg finomra vágott vöröshagymát fonnyasztottunk. A szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk, az apróra vágott hagymát rajta megfonnyasztjuk, liszttel megszórjuk, Kalocsai paprikával és a zellerzölddel fűszerezzük. A megfőtt burgonyát és sárgarépát leszűrve a hagymára rászedjük, felengedjük a gyöngyöző levessel, s még egyszer átforraljuk. Zellerlevéllel, petrezselyem zöldjével díszítjük...

Kéksajtos burgonyaleves

Kéksajtos burgonyaleves

Gyors leves, nem zacskóból: no persze abból is lehet. De nem most. Mert bár csak 'krumplileves', azért ez nem hétköznapi. Nem bizony. A vöröshagymát finomra vágom, kevés olajon lepirítom. Ráhelyezem a kockára vágott burgonyát, felöntöm vízzel, sózom. Megfőzöm benne a burgonyát. Amikor szétfőtt a burgonya, akkor belereszelem a kéksajtot. Kis lángon óvatosan tovább főzöm. Egy serpenyőben nagyon kevés olajat melegítek. A bacont vékony szeletekre vágom, majd felcsíkozom, és kipirítom.

Lebbencs gazdagon

Lebbencs gazdagon

'Tudjátok-e mi az a lebbencs? Az a pásztorok frühstükje (reggelije), meg ebédje, meg vacsorája. Egy nagy zsák száraz lebbencset visz ki magával a pásztor ember a pusztára, tavaszon, kihajtáskor. Annak elégnek kell lennie a késő őszi szétverésig. Azt a száraztésztát megfőzi a kondérban a pásztor kútvízzel, kolompért aprít belé, zsírozót hasogat belé, jó nagy marék paprikával megpirítja a tüzes lebbencslevest. Bojtár gyerek korában kezd el a lebbencsen élni, meg nem unja fehérhajú számadó gazda korára se. A lebbencsleves melegség, erő, egészség. Az Isten áldása a lebbencsleves.'(Mátyás király és a pásztor, népmese)...A meghámozott, burgonyát felkockázzuk, és másfél liter sós vízben megfőzzük. A lisztből és a tojásból ruganyos tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, lebbencstészta méretűre tépjük, és zsiradékon megpirítjuk. A szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, kivesszük, és a zsiradékon megdinszteljük a hagymát, beledobjuk a felkarikázott paprikát. A paprikát kissé megfonnyasztjuk, hozzákarikázzuk a lehámozott paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával és lefedve pároljuk...

Lestyános burgonyaleves

Lestyános burgonyaleves

Egy kedves idős néni adott nekem először lestyánt. Mindjárt megtetszett az aromája, illata. Úgy tudom, perzsa eredetű fűszernövény. Az erdélyi csorba leves legfontosabb fűszere. Én nagyon szeretem ezt a burgonyás-tejfölös levest fűszerezni vele. Nem is kell hozzá egyéb fűszer. Legjobb, ha frissen használjuk fel, ha mégis el kell tennünk, fagyasszuk le. Elkészítés: A hagymát felaprítjuk vajon, megdinszteljük. A burgonyát kockára vágjuk, és a hagymára tesszük, kevés vízzel megpároljuk. Ha megpuhult, felöntjük az alaplével...

Hirdetés
Magyaros palócleves

Magyaros palócleves

A lapockát megmossuk, a hártyáit lefejtjük, és apró kockákra vágjuk. Felhevített zsiradékra megtisztított, megmosott és finomra vágott vöröshagymát szórunk, és aranysárgára pirítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, és a köménymaggal, késhegynyi piros arannyal, édes-nemes paprikával együtt a hagymához adjuk. Rátesszük a kockákra vágott lapockát, megsózzuk, és fedő alatt fél óráig pörköljük. Időnként felengedjük kevés húslevessel. Miközben a hús fő, megtisztítjuk a burgonyát, a mirelit zöldbabbal együtt a pörkölthöz adjuk, és felengedjük a maradék húslevessel. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, és mérsékelt tűzön puhára főzzük. A tejfölt liszttel kikeverjük, és az asztali borral együtt a forró leveshez adjuk...

Tuti menü